top of page
Caută
  • Poza scriitoruluiHolomed Clinica

Octombrie a fost marcat de panglica Roz, cifre reale si primul tau Pas in Preventia Cancerului Mamar

Luna octombrie este recunoscută ca Luna Internațională a Conștientizării Cancerului Mamar, instituită de către Organizația Mondială a Sănătății. Octombrie Roz este mai mult decât o mișcare.

Te îndeamnă să începi și tu propria călătorie, de la a știi, la a preveni, la a transmite mai departe sfaturi și informații care pavează drumul spre sănătate.





Cifrele reale ale acestui tip de cancer sunt îngrijorătoare, dar modul în care comunitatea se unește și luptă, informează și acționează, previne și caută soluții este îmbucurătoare.


Cifrele care ne sperie:


  • Pe glob la fiecare 3 minute este diagnosticată cu cancer la sân o femeie.

  • Cancerul mamar are o rată de mortalitate de 35-40% la noi în țară.



În articolul de astăzi vă sfătuim și noi să nu deveniți statistici. Să preveniți, să aveți grijă.

Vorbim despre cum începeți planul de a rezista, iar Octombrie să îl lăsăm în urmă ROZ pentru a semnifica și puritate feminină, nu doar conștientizare a problemei.


Cifrele care ne dau speranță:

  • Între 30-50% din cazurile de cancer mamar se pot preveni.

  • Descoperit în stadiu incipient, cancerul la sân poate fi vindecat în peste 94% din cazuri.


Informatii pentru tine - arme ca sa lupti inspirata de Luna Roz

În Octombrie, clădirile au devit roz, vedete sau nume marcante au îmbracat roz, branduri internaționale au atras atenția prin produse dedicate și strângeri de fonduri.



Clinica Holomed crede în Prevenție ca parte elementară din procesul vieții.


Înainte de orice discuție cu un medic, discuția începe în oglindă. Îți spui ce vrei de la viață, ce meriți, și lași stresul, excesele sau lucrurile pe care nu le poți controla pe plan secund.


Ceri ajutor atunci când lucrurile nu sunt ușor de controlat și de la comunitate la medicul tău, ajutorul vine ca să redea corpului tău puterea de a lupta cu orice.


Amintește și tu la rândul tău femeilor din jurul tău cât de important este controlul, prevenția și atenția la ce spune propriul corp.


Cum lupți contra cifrelor, începând după Luna Internațională a Conștientizării Cancerului Mamar?


Metodele prin care poți începe lupta de azi și poți îndemna la luptă, sunt simple, dacă le iei pas cu pas și le integrezi în viața ta.


  1. Alimentația și un stil de viață sănătos.

Corina Pop Radu - Medic primar endocrinolog la Clinica Holomed este una dintre susținătorii a terapiei nutriționale, pe care o include în planurile de tratament ce urmăresc a corecta denutriția sau dezechilibrele metabolice.


”Alimentația joacă un rol important, trebuie particularizată și integrată tratamentului.”

Consilierea nutrițională la Holomed face parte dintr-un plan integrativ personalizat ce pornește din cabinetul de ginecologie, pentru fiecare femeie în parte.


2. Controalele anuale.


Desigur, rolul unei luni întregi de discuții pe această temă este de a arăta suport. Dar în primul rând, este de a preveni, de a face femeile să reacționeze și să facă primul pas, cel spre control.




3. Integrarea terapiilor complementare în viața de zi cu zi în mod uzual, pentru prevenție. De la Osteopatie la Kinetoterapie, la Nutriție și Psihoterapie. Sunt locuri unde nu te-ai gândi să mergi ca să previi cancerul, dar sunt toate parți ale celei mai puternice armate pe care o ai de partea ta în această luptă.


Așa cum spune și Dr. Dan Mezei, Medic și fondator al Primei Școli de Osteopatie din România și parte a echipei noastre:

”Osteopatul nu vindecă, dar elimină blocajele care rețin corpul de la vindecare.”

Iar o primă consultație în cabinetul de Nutriție și Dietetică este mereu foarte minuțioasă și poate dura până la 2 ore. Asta pentru că a face o schimbare în stilul alimentar este o schimbare de viață. Punem la punct în prima întâlnire bazele echipei care te va ajuta să ai și să menții un plan de bătălie.”




Noi pregătim la Holomed un Pachet de Screening în vederea prevenirii prin control a Cancerului Mamar.


Tu pregătește-te să spui și femeilor din viața ta despre aceste mici sfaturi, dintre care primul și cel mai important este: Mergi la un control, inspirată de Octombrie roz!

Contactează-ne pentru orice întrebare ai!


45 afișări0 comentarii
bottom of page